Voordat ik aan het werk ga.

Voordat ik aan het werk ga.
Elke ochtend ga ik even lopen en het liefst ga ik zo vroeg mogelijk op stap. Ik doe dat om twee redenen. Een: Ik wil mijn conditie op peil houden en twee, dat is de allerbelangrijkste reden: Als ik ‘s morgens ga lopen ben ik helemaal alleen. Dan kan ik mijn hoofd leegmaken en kom ik heel dicht bij mijn ‘eigenlijke ik’. Ik ervaar dan bijvoorbeeld de kou van het seizoen, of de regen en de wind die soms pijnlijk in mijn gezicht waait. Of ik ervaar de warmte die de zon geeft, wanneer we verder in het jaar komen. Ik voel me dan dicht bij de Aarde, een deel ervan.
Ik loop niet ver, alleen maar naar Irnsum, dan een klein stukje het dorp rond om daarna weer naar huis terug te keren. De afstand die ik dan heb afgelegd is maar zes kilometer en dat doe ik in een uur en tien minuten.

Ik loop altijd alleen en in een flink tempo. Maar het is ook een tempo dat ik naar de vogels in de lucht en naar de dieren in het veld kan kijken. En als ik dan weer thuis ben, ga ik aan het werk. Dan pak ik mijn palet en penselen en ga ik schilderen, of ik ga weer schrijven, in mijn dagboek, of verder met mijn roman.
😋Hoi